Világhírű parkok - Ueno Park Tokió
Kiss Tamás, 2019.12.07.
Világhírű parkok - Ueno Park Tokió

A cseresznyevirágzás egyik szimbolikus helye Japánban, a főváros Taito kerületében található Ueno közpark.

A területe számtalan történelmi épület, szobor, szentély megtalálható, többek között a sógunok korában épült templom romja, ám parkként 1924-ben Taisó császár alapította, egy Tokiónak tett földbirtok adományozása kapcsán.

Az  Ueno Onsi Kóen elnevezés is erre utal, Ueno Császári Adomány Park.

A területen többek között három múzeum, a Sinobazu-tó egy szentéllyel, egy állatkert és Szaigo Takamori, - a néphit szerint az utolsó szamuráj - kutyasétáltató szobra is megtalálható.

Ezt a parkot tartják a világ leglátogatottabb városi parkjának, évente nagyjából tízmillió látogató keresi fel.

A park ötvözi a klasszikus japán tájépítészet elemeit, az Európában elerjedt tájképi parkok jellemzőivel, a legfőbb növényi attrakció a cseresznyevirágzás. A terület épületei azonban egy pillanatra sem engedik elfelejteni a látogatóval, hogy Japánban van.

 

Fotók: Bookink.com, donnykimball.com, thetruejapan.com, anaintercontinental-tokyo.jp, youcouldtravel.com, japancherryblossom.com, dreamstime.com, wattention.com, kensetsu.metro.tokyo.jp, shutterstock.com, flickr.com

Gallery

Looking for his dream garden?
We can help!

Get in touch with us!
About Us

Jade-kert Kft. was founded in 2007, it has grown from a private enterprise. Company Managers Beáta Jankó and László Dégi, who have agriculture degree degrees. Our work is characterized by accuracy and reliability. In the year 2017 he celebrates the 10th anniversary of the company's existence. During this 10 years Jade-garden Ltd. became the leading park maintenance and park construction company in the region.

Contacts
We also want to store cookies when using this site. Allow these? Privacy policy