Világhírű parkok - Ueno Park Tokió
Kiss Tamás, 2019.12.07.
Világhírű parkok - Ueno Park Tokió

A cseresznyevirágzás egyik szimbolikus helye Japánban, a főváros Taito kerületében található Ueno közpark.

A területe számtalan történelmi épület, szobor, szentély megtalálható, többek között a sógunok korában épült templom romja, ám parkként 1924-ben Taisó császár alapította, egy Tokiónak tett földbirtok adományozása kapcsán.

Az  Ueno Onsi Kóen elnevezés is erre utal, Ueno Császári Adomány Park.

A területen többek között három múzeum, a Sinobazu-tó egy szentéllyel, egy állatkert és Szaigo Takamori, - a néphit szerint az utolsó szamuráj - kutyasétáltató szobra is megtalálható.

Ezt a parkot tartják a világ leglátogatottabb városi parkjának, évente nagyjából tízmillió látogató keresi fel.

A park ötvözi a klasszikus japán tájépítészet elemeit, az Európában elerjedt tájképi parkok jellemzőivel, a legfőbb növényi attrakció a cseresznyevirágzás. A terület épületei azonban egy pillanatra sem engedik elfelejteni a látogatóval, hogy Japánban van.

 

Fotók: Bookink.com, donnykimball.com, thetruejapan.com, anaintercontinental-tokyo.jp, youcouldtravel.com, japancherryblossom.com, dreamstime.com, wattention.com, kensetsu.metro.tokyo.jp, shutterstock.com, flickr.com

Galéria

Álmai kertjét keresi?
Mi tudunk segíteni!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Rólunk

A Jade-kert Kft. 2007-ben alakult, magánvállalkozásból nőtte ki magát. Cég tulajdonosai Jankó Beáta és Dégi László akik agrármérnöki végzettséggel rendelkeznek. Munkavégzésünket  a pontosság és a megbízhatóság jellemzi. 2017.-évében ünnepelte a cég fennállásának 10. évfordulóját. Ezalatt a 10 év alatt a Jade-kert Kft a régiójának vezető parkfenntartó és parképítő cégévé vált.

Elérhetőségek
Az oldal használatánál Cookie-kat is szeretnénk tárolni. Engedélyezi ezeket? Adatkezelési tájékoztató